SKOLETJENESTE PÅ TALK TOWN

Tilbud til udskolingen i Københavns kommune

Ligestilling, køn og demokrati i 100 år

KVINFOs Skoletjeneste tager jer igennem en workshop á 1,5 times mundtligt oplæg, øvelser og en quiz, hvor den danske demokratihistorie kobles med aktuelle ligestillingsspørgsmål og faktuel viden om de væsentligste udfordringer i dag. Alt dette med titlen “ligestilling, køn og demokrati i 100 år”.

Tilbuddet er en tour de force gennem 100 års ligestillingshistorie, fra stemmeretsbevægelsen og grundlovsændringen i 1915, over kvindernes indtog i arbejde og politik, til nutidens ligestillingsdiskussioner om demokrati, deltagelse og repræsentation.

Workshoppen slutter af med et fokus på de muligheder og begrænsninger der er og har været for mænd og kvinder igennem historien og frem til i dag, med udgangspunkt i køn og kønsroller.

Tilbuddet udbydes i tidsrummene: Torsdag d. 18/5 kl. 12.00 – 13.30, fredag d. 19/5 kl. 10 – 11.30 (BESAT) og kl. 12 – 13.30

Kortfilm om kønsidentitet og seksualitet

MIX Skolefilm viser et stærkt kortfilmsprogram, som bøjer køn og seksualitet og stiller spørgsmålstegn ved de normer, som omgiver os.

Vi viser følgende film:

Take Your Partners: Ollie er 8 år gammel og bor i Irland. Til påske skal alle pigerne i Ollies klasse lave en påskehat og alle drengene skal lave en påskevest. Men hvad gør man, når man som Ollie hverken føler sig som en dreng eller pige? Og hvordan passer man i det hele taget ind i et skole- og fritidsliv, hvor rigtig mange aktiviteter er kønsopdelte? Se traileren her

Girls and Boys: Nour er 16 år gammel, hun er gamer og ønsker for alt i verden at miste sin mødom til den smukke Sebastian, men med NØRD ‘skrevet’ hen over panden har hun svært ved at gøre noget ved sagen. I en verden, hvor femininitet og maskulinitet har byttet plads, skildrer Girls and Boys tillid og svigt under påvirkning af de stærke følelser, som opstår undervejs mod voksenlivet. Se traileren her

Freja og Sofie: Freja har det svært med de andre i klassen. På en lejrtur opdager klassens populære pige, Sofie, og hendes venner, at Freja er vild med Sofie. De synes, at det kunne være vildt sjovt, hvis Sofie lader som om, hun også er interesseret i Freja. Men hvad sker der, når Sofie begynder at lære Freja bedre at kende?

Efter filmene lægger vi op til diskussion og samtale om de spørgsmål, filmene rejser om kønsidentitet, seksualitet og normer.

Tilbuddet udbydes i tidsrummene:
Torsdag d. 18/5 kl. 10.00 – 11.30 og fredag d. 19/5 kl. 10.00 – 11.30

Find undervisningsmateriale her.

 

Tilmeld din klasse her.

 

Praktisk information

Festivalen afholdes på Københavns Hovedbibliotek, Krystalgade 15, 1172 København K. Det er en central beliggenhed blot 400 meter fra Nørreport station, hvor der både kører Metro og S-toge.

Frokost kan købes begge dage og ellers er det tilladt at medbringe egne madpakker.

Det er en god idé at medbringe papir og blyant.

Undervisningsmateriale kan rekvireres.

Det forventes ikke at undervisere deltager aktivt.

Biblioteket er handicapvenligt.

Workshoppen er en del af Talk Town festivalen, og der vil være rig mulighed for at blive hængende og opleve andre spændende arrangementer.

Det er gratis at deltage og det udbydes efter først-til-mølle princippet.

X