may, 2016

18may18:3021:00Workshop med Normstormerne: indblik i normkritisk praksisworkshop

Event Details

Hvilke mekanismer skaber skabe for nogen og ikke for andre, hvorfor er kvindagtigt nederen  og mandhaftigt det modsatte, hvad er hudfarvet plaster og hvordan kan det være at bøsse er  det mest brugte skældsord i danske skoler?

Disse spørgsmål kan Normkritikken være med til at svare på.

Normkritik er en tilgang der  synliggør normer som uden  vi opdager det skaber  forventninger til hvad der er rigtigt og  forkert, pænt og grimt, normalt og unormalt. Alt sammen forventninger der bidrager til  ulighed, eksklusion og diskrimination i vores samfund.

I denne workshop vil vi introducere grundlæggende normkritiske perspektiver samt lave  interaktive øvelser. Du får altså brugbare værktøjer til normkritisk praksis, som du kan bruge  i dit faglige, sociale, politiske, og/eller private liv. Workshoppen henvender sig bredt, til alle  interesserede uanset  alder, uddannelse, og personlig baggrund.

Workshoppen vil vare 2 timer, plus en ekstra halv time til snak og networking med  normstormere og andre deltagere.  Sproget vil være dansk eller engelsk, afhængig af hvilke deltagere der møder op. Vi sørger  for oversættelse, hvis det bliver nødvendigt.

Workshoppen er tilgængelig for kørestole.

Normstormerne:  Normstormerne er et undervisningsprojekt i Aarhus og Københavns kommuner. Det er et  samarbejde mellem LGBT Ungdom, LGBTliv  i AIDSFondet  og Sex & Samfund. Projektet  så dagens lys i 2011 og har siden lavet workshops for 7. til 10. klasser og deres lærere i  københavnog  århusianske folkeskoler. Normstormerne arbejder for at forebygge  diskrimination, og har afsæt i kritisk pædagog, queeraktivisme og intersektionalitet.

Time

(Wednesday) 18:30 - 21:00

Location

H15

Halmtorvet 15, 1715 København

Organizer

Normstormerne

Nyhedsbrev / newsletter

Tak, du hører fra os!

X