albertslund

vi ses til talk town på forbrændingen!

Under titlen Kvinder I Centrum booker spillestedet Forbrændingen i 2019 et helt årsprogram, der centrerer sig om kvinder, der spiller musik. Den nuværende kønsbalance på de danske spillesteder og festivaler er så skæv, at der må radikale metoder til for at få emnet på dagsordenen og få rykket ved status quo. 

Programmet med kvindelige acts på Forbrændingens scene suppleres af en række talks (støttet af Tuborgfondet), som udvikles og kurateres af Talk Town. Følg med her på siden for at holde dig opdateret på talkprogrammet, som offentliggøres løbende.

PROGRAM 2019

8. februar

debat: kønsbalance i musikken?

Den 8. februar sparker Forbrændingen, i samarbejde med Talk Town, Tuborgfondet og RMC – Rytmisk Musikkonservatorium, gang i året med Kvinder i Centrum.

Det gør vi med debatarrangementet Kønsbalance i musikken? , hvor vi vil diskutere problematikkerne i kønsubalancen i rytmisk musik. Er kønskvoter vejen frem? Kan initiativer som Forbrændingens overhovedet gøre en forskel? Eller skal der noget helt tredje til?

 

I panelet sidder:
Eva Frost; Leder af JazzDanmark
Nana Jacobi; Musiker og medstifter og direktør i HUN SOLO
Signe Tobiassen; Bassist i Nelson Can, mentor i Future Sound
Bjarke Svendsen; Daglig leder af Snyk, tidligere leder af JAZZHOUSE

Debatten modereres af:
Anna Ullman; kritiker, journalist og kommentator på Weekendavisen, med særlig interesse for kulturanalyse og brudfladerne mellem kunst, pop og politik.

8. marts

fællesspisning, musik & debat

Kom og marker International Kvindedag med os – eller ‘Kvindernes Internationale Kampdag’, som den også kaldes. Her, over 100 år efter den første af sin slags, har dagen stadig relevans. Især på landets musikscener er kønsbalancen skævvredet, og i det lys har Forbrændingen søsat projektet ‘Kvinder i Centrum’ i 2019. Projektet deler vandene. Der rykkes noget i disse år, og det er vigtigt at rykke med.

Vi håber du vil være med til at snakke denne aften. Muligvis går vi alle fra bordet, ikke kun mætte, men også klogere og mere inspirerede.

– Koncert med UkuleleHanne, som laver møgbeskidt, dansk hiphop fortolket på verdens svedigste instrument.

– Kønssociolog Cecilie Nørgaard fra Mangfold kickstarter og opkvalificerer aftenens snak ved bordene med et kort foredrag i samarbejde med Franciska Rosenkilde, kulturborgmester i Københavns Kommune.

13. september

gin & gender #12 - cheers to feminism! and literature! and music!

Dansk Kvindesamfund og Talk Town er gået sammen om et event med to af vores yndlingsting som omdrejningspunkt: drinks og litteratur med fokus på køn, ligestilling og denne gang MUSIK.

Konceptet er simpelt: vi beder mennesker, vi selv finder inspirerende, om at udvælge og på dagen læse (eller på anden vis fremføre) tekststykker, der på den ene eller anden måde handler om køn, kønsroller, feminisme, sexisme, kønsidentitet, ligestilling med mere.

Tekststykket kan være prosa, poesi, essay, blogindlæg, eventyr, egen tekst eller noget helt syvende og være inspirerende, tankevækkende, morsomt eller provokerende – så længe det for bidragsyderen siger noget centralt om køn og krop.

Facebook event klik her

31. oktober

feministisk soirée

Talk Town inviterer til Feministisk Soirée – en gratis filmaften med fokus på musik og repræsentation.

SILVANA

Filmen SILVANA om Silvana Imam, den stor-feministiske musiker der åbnede Orange scene på dette års Roskilde Festival.

En film om alt det vigtige: kærlighed, politik, kunst, angst og oprørstrang. SILVANA er en inspirerende kærlighedshistorie og en knald-på musikfilm, der følger den svenske rapper Silvana Imam de første år i hendes karriere, hvor hun går fra undergrundskunstner til ikon. I samme periode forelsker hun sig i den allerede etablerede stjerne Beatrice Eli og snart er de to et power-par, der sammen når mytiske højder på den svenske musikscene. Silvana bruger sin skarpe tunge og kompromisløse tekster til at samfundsrevse og kaste lys på alle former for undertrykkelse, og bliver hurtigt en stemme for en ny generation – belønnet med berømthed, status som rollemodel og store musikpriser. Men efter et år i rampelyset, forsvinder Silvana pludselig med en melding om, at hun ikke er en super-helt, bare et menneske.

Silvana Imam lagde dette års Roskilde Festival ned, her har du historien bag historien.

Instruktører: Mika Gustafson, Olivia Kastebring & Christina Tsiobanelis

Producent: Mantaray Film
Land: Sverige
Længde: 91 min.
Sprog: Svensk med danske undertekster

TALK

Nanna Frank Rasmusen giver en talk om ligestilling og repræsentation i film.

Nanna Frank Rasmussen er filmanmelder ved Jyllands Posten, forperson for Danske Filmkritikere, og medstifter af organisationen WIFT Nordic (Women In Film and Television) og tidligere forperson.

FILM

TBA.

Facebook event klik her

30. november

talk town - albertslund

Efter et år på Forbrændingen med projektet Kvinder i centrum, er det tid til at tale om hvorfor dette initiativ er vigtigt, og hvorfor det at bringe kvinder i forgrunden stadig er et radikalt statement i år 2019. Derfor inviterer Forbrændingen og Talk Town til mini Talk Town festival d. 30. november på Forbrændingen. Her skal vi diskutere emnerne, køn, ligestilling og feminisme.

 

Talk Town belyser feminisme og ligestilling fra forskellige vinkler og perspektiver for at dække nuancerne i en debat, som ofte er præget af en hård tone og populistiske og unuancerede udtalelser.

Så kom og vær med, lyt, lær og debattér når Forbrændingen for første gang åbner dørene debatfestvalen Talk Town !

Link til facebook

PRAKTISK INFORMATION

HVOR

Forbrændingen
Vognporten 11, 2620 Albertslund

ENTRÉ

Alle Talk Town arrangementer på Forbrændingen er gratis og åbne for alle.

TILGÆNGELIGHED

Forbrændingen er tilgængelig for kørestolsbrugere og har Volues bronze-certificering. Hele tilgængelighedspolitikken kan læses her

Har du spørgsmål hertil er du velkommen til at kontakte souschef Niels Christian Geil på nielschristian@forbraendingen.dk

FIND VEJ!

BUS

  • Bus 144 kører til Bibliotekstorvet (Nordmarks Allé), som ligger 250 m. væk.

  • Bus 149 kører til Albertslund St. (Hedemarksvej), som ligger 400 m. væk.

  • Bus 143 kører til Nordmarks Allé (Albertslundvej), som ligger 550 m. væk.

TOG

  • Albertslund St. ligger 260 m. væk (ca. 3 minutters gang).

Følg os på de sociale medier

X